2012. november 29., csütörtök

IX Najazd Barbarzyńców 2012, Ogrodzieniec vára, Lengyelország

Még májusban vettünk részt a lengyelországi Ogrodzieniec várában rendezett IX. Barbárok támadása elnevezésű kora középkori fesztiválon,  ahol a vár területén jelenítettük meg a IX-X. századi Európa népeinek mindennapi életét. Itt is sok-sok kézműves bemutató, rituálék, csatajelenetek jelentették a programot. A Lengyelországból, Svédországból, Csehországból, Németországból, Magyarországról (ezek voltunk mi, az Iloncsuk Szabadcsapat), Litvániából és Fehéroroszországból érkezett mintegy 400 résztvevő teljesen belakta az alsóvár lejtős terepét.


Külföldön teljesen általános, hogy komplett családok öltöznek be az általuk megjelenített kor viseletébe, pl. vikingnek öltözött babák egyszerűen tündériek!


Magyar, azaz kun csapat a színpadon

  
A lengyel Percival zenekar tiszteletünkre eljátszotta az Indulj el című népdalt. Igaz, kicsit sajátos, Percival-stílusban, na de mégis... :)


 A picik is nagyon élvezték a zenét



Magyarországon még nem annyira elterjedt, de a külföldi rendezvényeken szigorúan ügyelnek arra, hogy a legapróbb részlet is autentikus legyen. A ruházattól kezdve a sátor berendezéséig igyekszik mindenki a leghitelesebb felszerelést használni.


A vásárokba is csak olyan kézműveseket engednek be, akik az adott kornak megfelelő tárgyakat készítik.
















Gyagyás cseh barátaink






Maga Ogrodzieniec vára, a jobb alsó sarokban a csapatunk sátra


Szívem szerint az egész tálat elhoztam volna...


... ehelyett inkább csak fotóztam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...