2013. január 25., péntek

Vedd fel a fonalat - Családi nap az Iparművészeti Múzeumban

Ahogyan a múltkor beharangoztam, január 19-én Családi Napot tartott az Iparművészeti Múzeum, amelyen a meghirdetett programokhoz híven volt tárlatvezetés, csipke-szakértés, játékos gyerekprogramok, "fonalgerilláskodás" mellett műhelyfoglalkozás is. Engem főleg az utóbbi érdekelt, régóta piszkálta a csőrömet a kártyás szövés, és itt Krasznai Judit minden érdeklődőtt "beavatott". Én is leültem szőni, így sajnos a többi programra nem igazán maradt idő, de cserébe Judittól sok-sok információt kaptam, és ez nem kicsit kárpótolt. Ebből kifolyólag nem is készült sok kép, de azért néhány hangulatmorzsát én is mutatok Nektek.
 

 "Szerelemháló" - Kézimunkások Szakszervezete Fonalgerillák Csoport munkája, melyet két vastak oszlop közé szőttek különbőző fonalakból.
Készülő csipke egy 16. század végi női ruhaderék (a debreceni dobozi temető leletanyagából származik) rekonstruálásáhozRégi csipketerítő díszítése "kézimunka-graffitivel" - bárki rajta hagyhatta a kéznyomát bármilyen technikával, fonallalFotelek, melyek csak a zárás után ürültek ki


Csipkeverő párna nagypályásoknak

1 megjegyzés:

  1. Irigyellek érte, bár nekem azt hiszem nem lenne türelmem hozzá. Barátnőm tanulta, tőle kaptam egyszer egy könyvre ragasztott monogramot. Meseszép.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...